top of page

Från 0 till auktion på mindre än 6 månader

Efter flera års erfarenhet från några av Sveriges ledande auktionshus bestämde sig Lina Olsén, Anton Berglund, Linus Åkesson och Anders Olsén förra hösten att starta eget. Visionen var ett auktionshus där kundupplevelsen skulle stå i fokus. Resultatet blev Olséns Auktioner, och bara några månader efter lansering höll de sin första auktion i januari i år. Olséns Auktioner gick från idé till succéförsäljning på mindre än ett halvår.


Affärsidén bakom Olséns Auktioner har varit tydlig från början: ett digitalt auktionshus som helt utgår från kundens digitala behov och köpupplevelse. I en värld där hållbar konsumtion blir allt viktigare och majoriteten av kunderna föredrar att handla online blev tajmingen helt rätt.


Lina Olsén är praktiskt taget uppvuxen i auktionssalen, och drev länge tillsammans med sina föräldrar det anrika familjeföretaget Norrköpings Auktionsverk. Idag agerar pappa Anders konsult i form av senior expert till det nystartade Olséns Auktioner. Anton Berglund kommer från en liknande bakgrund fast i Dalarna, och Linus Åkesson har förutom en tid vid Norrköpings Auktionsverk även arbetat på Bukowskis och Stockholms Auktionsverk. Tillsammans utgör de ett litet men sammansvetsat team med stor kunskap och kompetens inom auktionsbranschen – en bransch där den digitala transformationen har påskyndats i och med världsliga förändringar och nya digitala köpvanor.


Nu kan Olséns Auktioner inte bara anordna onlineauktioner utan även sköta allt från den initiala registreringen av säljare och köpare, till fakturering och frakt. Alltifrån hemsidans utformande till kundregistret hanteras från samma mjukvara. Det är inte bara tidsoptimerande och effektivt utan betyder även att Olséns Auktioner behåller användardata och relationen till sina kunder vilket gör att man kan skräddarsy budgivarnas upplevelse. Med hjälp från en modern och anpassad auktionsplattform kan Olséns Auktioner nu enkelt få fram statistik på bland annat varifrån deras kunder handlar, hur mycket de spenderar, vilka objekt som är mest populära och . I och med att alla objekt katalogiseras går det även enkelt att ta fram säljhistorik och studera pristrender.“Olséns började med att hålla en auktion varje månad till att ett halvår senare hålla dagliga auktioner, med stor framgång. Barnebys är stolta över att ha stöttat Olséns Auktioner från början med både trafik av nya kunder till sajten och tekniken bakom auktionssystemet. Vi ser fram emot det härliga och inspirerande gängets framtida framgångar. Våra tekniska lösningar är utvecklade med stor omsorg och är resultatet av flera års erfarenhet inom branschen. Barnebys vill digitalisera auktionsbranschen och bidra till ökad hållbar konsumtion. Framgångssagan om Olséns Auktioner är beviset på att vi kan bringa drömmen om 0 till auktion på mindre än 6 månader.”, säger Pontus Silfverstolpe, grundare av Barnebys.


Besök Olséns Auktioner

bottom of page